Dag 4! (Og noe fra dag 3)

I dag må jeg nesten starte med litt av hva vi opplevde i går ettermiddag. 😊 Vi er jo her med veldig mange andre pasienter. Jeg kan tenke meg at der er ca 17 pasienter her akkurat nå hvorav 7 er norske, 2 britiske og 5 jeg ikke helt vet hvor er fra enda. Alle er på forskjellige steder i behandlingen, bortsett fra Cassie og Joakim, som starter likt og forhåpentligvis fullfører likt. I går hadde en av de norske damene (Vi kaller henne "V") fått tilbake stamcellene sine igjen etter å endelig være ferdig med cellegiften. Hun feiret «day zero» - altså dagen hun fikk tilbake stamcellene og «ble født på ny» som de så pent sier 😊

Det hele startet med at Dr. Fedorenko hold en flott tale om hvor viktig det er at vi alle her er mentalt sterke og skaper en familie. «Her er vi ikke doktor og pasient, her er vi alle venner og det er så viktig for å bli frisk», sa han. Alle rundt han nikket seg enig og det var ikke vanskelig å se at dette var en følelsesmessig dag for mange. Noen har vært igjennom dette alt, andre venter på sin «day zero».

Etter talen fikk V utdelt en pinn som bevis på hvor langt hun hadde kommet, at nå starter den første dagen av hennes nye liv, som MS fri. V sitter i rullestol, men ved hjelp av Anastasia klarte hun å stå på egne ben under utdelingen. Hun var fylt med følelser og applausen sto i taket da hun var ferdig.

Etter dette fikk hun, med hjelp av Dr. Fedorenko, tømme ut det resterende innholdet i beholderen som har rommet stamcellene hennes mens hun har gjennomgått nedbrytingen av immunforsvaret. Stamcellene har vært nedfryst i -200 grader.

Det hele var så rørende og nydelig. Og etterpå fikk vi alle spise pizza og drikke litt brus. Det høres kanskje ikke ut som noe spesielt å spise litt pizza, men tro meg, dette er som å komme til himmelen for disse pasientene. De lever på kokt mat 100% av tiden og alt er mer eller mindre smakløst. Noen spiser ikke i det hele tatt fordi cellegiften gjør dem kvalme og andre har rett og slett ikke ork. Men da pizzaen kom på bordet skal jeg love deg det ble fart på sakene. Alle spiste og koste seg, skravlet og nøt hverandres selskap. Det var helt fantastisk 😊

Videre kan jeg fortelle at Joakim ble ferdig med alle før-testene sine i går!! Det vil si at de gjorde seg ferdig med testingen på 1,5 dager istedenfor 4. Sykepleieren er så forsiktige! Da de stakk Joakim for å sette inn nål slik at de kunne få kontrast til MR bildene inn i åra spurte hun hele tiden «No pain? No pain?» 😊 Og da hun skulle rive av teipen som som holdt nåla på plass ble hun helt fra seg fordi det lugget i armhårene hans. Veldig søt dame, altså! 

Så over til DAGENS oppdatering!

Vi har vært i møte med nevrologen, Dr. Fedorenko. Han kunne nå fortelle at Joakim er klarert og starter behandling på fredag! Da settes det igang stimulerende behandling for å få stamcellene opp og frem. Dette gjøres i et par / tre dager før de høster de første stamcellene til mandag og muligens også tirsdag avhengig av hvor mange de klarer å høste første runde. 

Vi har derfor fått fri i dag og i morgen til å slappe av og nyte Moskva litt! Jeg reiser hjem på fredag og får ikke oppdatert like detaljert som frem til nå, men oppdateringene kommer likevel :) 

Nå som vi har fått tommel opp har vi også betalt andre del av behandlingen! De resterende 400.000 er på vei ut av kontoen - NÅ ER VI I GANG! :D <3

- Konehjertet <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

altforpappa

altforpappa

28, Holmestrand

* Kontaktinformasjon: altforpappa@outlook.com. * Sparekonto: 1203.35.68493. * Vipps: 92085321. * Paypal: altforpappa@outlook.com * Facebook: https://www.facebook.com/altforpappa/ Selv det minste vil hjelpe i det største! <3

Kategorier

Arkiv

hits