Dag 3!

En ting skal dette stedet ha, og det er at de har en effektivitet som jeg aldri har sett før! Før klokken 12 var det altså tatt:

  • Ultralyd og scanning av mage- og noe brystregion.
  • Pusteprøve hvor han måtte blåse i små rør for å teste kapasitet.
  • Urin- og blodprøver.
  • Q-tips i nese og hals. (Aner ikke hva de testene heter, men de er ikke morsomme!) Heldigvis varer de bare noen sekunder av gangen 😊
  • Røntgen fra topp til tå!

Fra tidligere erfaringer i Norge så tar dette gjerne en uke å få gjennomført. Nå betaler vi jo for dette privat, så kanskje det er derfor de er så effektive. Uansett så er de utrolig flinke og kaster ikke bort tiden! 😊 I tillegg er de utrolig hyggelige! Dette er vårt personlige "lille" skilt til døra:

Da jeg kom hit fra hotellet i dag morges var ikke Joakim på rommet ditt, men Dr. Fedorenko kom inn til meg og forklarte at han var sendt til testing allerede og at jeg bare skulle slå meg ned med en kaffe eller 10. Både Dr. Fedorenko og Anastasia (som snakker godt engelsk) kaller oss «my friends». «Come with us, my friends» - er en setning vi hører ofte. Eller «Are you ok and happy, my friends?» 😊 Det føles ikke som at vi er på et sykehus her, om man ser bort fra omgivelsene her inne. Alle er så hjertevarme og viser ikke annet enn kjærlighet. Selv sykepleiere som ikke snakker et ord engelsk snakker til oss på russisk som om vi var familie. De flyr ut og inn av rommet her med frokost 1 og frokost 2, lunsj og middag, te og kaffe. De smiler og klapper oss på skuldrene og viser med hele kroppen at de er her for oss. I dag kom de inn med frokost 2 som besto av kokte eller stekte (??) epler! Eller dampede? Jeg er litt usikker på hvordan de var behandlet, men de var i hvert fall myke og varme. Joakim, som ikke er helt fan av epler generelt, tok en bit og lot det bli med det.

 

Han prøvde i hvert fall da! <3 

Maten her er virkelig annerledes enn hjemme og på sykehuset spesielt ettersom alt skal være behandlet før det spises. Dette for å unngå unødvendige komplikasjoner under behandling. Det var derfor veldig lurt av oss å handle inn litt ekstra krydder på butikken borti her. Jeg aner ikke hva alt er, men vi har klart å finne en type grillkrydder, hvitløkskrydder og muligens paprika eller chillikrydder? Det er ikke lett å tyde hva det står på disse pakkene, så det blir med bildene! Kaffe og kakao er selvsagt et must 😊

Jeg klarte å ta bilde av en liten del av sykehuset her, så får dere i hvert fall et lite inntrykk av hvordan det ser ut. Jeg har ikke sjans i havet å ta bilde av bygningen i sin helhet. Det er så stort at sykehuset er fordelt på flere områder med overganger fra den ene bygningen til den andre. I mellom disse overgangene er det opp til et kvartal eller mer mellom hvert bygg.

Avslutningsvis i dag kan jeg legge til at vi har møtt nordmenn! Det var så moro! Vi sto i gangen, og hilste normalt på engelsk som man alltid gjør da det kom to damer gående forbi oss. Jeg snur meg mot Joakim og snakker norsk (vi var på vei til butikken). Da snudde disse damene seg og ropte: "Vi er også norske!" :) Så da ble vi stående å skravle litt. De har vært her en uke alt og startet selve behandlingen fredag forrige uke. De ligger derfor nøyaktig 1 uke foran oss i løpet. Det var så godt å treffe på noen vi kunne snakke med og som vet hva vi skal igjennom. De ligger alltid ett skritt foran og kan gi oss litt tips på forhånd :) 

Nå skal vi slappe av litt i påvente av MR med kontrast :) 

- Konehjertet <3 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

altforpappa

altforpappa

28, Holmestrand

* Kontaktinformasjon: altforpappa@outlook.com. * Sparekonto: 1203.35.68493. * Vipps: 92085321. * Paypal: altforpappa@outlook.com * Facebook: https://www.facebook.com/altforpappa/ Selv det minste vil hjelpe i det største! <3

Kategorier

Arkiv

hits