Dag 2 i Moskva!

I dag sto vi opp før klokken ringte. Joakim drømte at vi hadde forsovet oss til behandlingen, og jeg sov generelt dårlig i natt, så det var like så greit å stå opp tidlig! Vi har helt klart nervøse sommerfugler i magen begge to, så for å roe nervene litt bestemt vi oss for å gå en morgentur. Ikke bare står nervene i spenn, men jeg tror også at Mie Helens bursdag spiller en stor rolle i følelsene i dag. Mie Helen blir 9 år i dag og det er første bursdagen vi ikke får feiret med henne. Det river i mamma- og pappahjertet, men heldigvis er hun omringet at familie og masse masse kjærlighet der hjemme!! <3

Etter en deilig frokost gikk turen til Izmaylovo Kremlin som ligger rett bak hotellet. Dette er en liten urørt "by" fra oldtiden. Altså, slik det så ut før. 

 

 

Det var deilig å komme seg litt ut og tiden gikk mye kjappere. Brått var klokken 11 og vi gikk tilbake til hotellet hvor vi pakket og møtte sjåføren som skulle kjøre oss til sykehuset. I bilen satt det to til fra England. Cassie og hennes mor :) Cassie skal igjennom samme behandling som Joakim og ikke bare starter de behandling på samme dag, men de ble også naboer :) Både Cassie og moren er utadvendte og hyggelige og det var deilig å ha noen å snakke med som er i samme situasjon som oss. Det er godt å se at vi allerede har klart å skaffe oss et lite "nettverk". Det gjør det også mye lettere for meg å dra senere, nå som jeg vet han ikke blir "alene". 

Vel fremme fikk Joakim sitt eget rom. Rommet er faktisk større enn hotellrommet og han har en søt liten utsikt mot naturen utenfor sykehuset. Jeg kan se om jeg kan få tatt litt bilder utenfor her, men jeg vet ikke helt om det er lov enda, så jeg har ikke turt. Igjen er stedet høyt bevoktet med militære utenfor portene og dørene. Vi må også ha et kort med informasjon fylt ut av sykehuset for å komme igjennom portene her. Det er faktisk ganske betryggende, selv om vi ikke er redd for noe spesielt :) Rommet er uansett flott med eget bad, kjøleskap, mikro, tv, vannkoker og deilig seng :) Det er rene hotellrommet om man ser bort i fra alle ledninger og legeutstyr. 

 

Bare noen få minutter etter ankomst kom Anastasia inn til oss. Det er hun vi har hatt kontakt med hele veien via epost. Hun husket navnene våre og ga oss all informasjon vi trengte nå i starten. I dag og i morgen vil de foreta tester og scanner. Både av hjernen, nakken og brystet. De vil ta ultralyd av mage og sjekke årene gjennomgående i kroppen, helt ned til føttene :) Om alt går etter planen vil da behandlingen starte på fredag allerede. Sykepleierne var kjapt ute og tok målinger av hjerte og puls. Jeg har aldri sett slike måleinstrumenter før, men i Norge bruker man mindre klistrelapper for å sjekke hjerterytmen. Disse klistrelappene settes flere steder på brystet, og på siden. Her bruker de noe som likner sugekopper! De sprayet en spray å overkroppen til Joakim først, også satte de på sugekoppene en etter en. Det så ikke sånn kjempe behagelig ut, egentlig, men det gikk veldig fint! :) 

Nevrologen kom på besøk, selveste Dr. Federenko! :) Han kom inn med det største smilet jeg noen gang har sett og ga oss begge en god klem. Han fortalte litt om hvordan dagene ville bli lagt opp og at vi skulle føle oss trygge her. Han ga Joakim litt medisiner for forkjølelsen i håp om å ta kverken på den så fort som mulig, men han anså ikke det som et problem for å starte behandlingen som planlagt :) 

Nå er nødvendige skjemaer fylt ut, side etter side, og Joakim har også mottatt et ark som skal fungere som kommunikasjon mellom han og sykepleierne. Her står det eventuelle plager på engelsk, så på russisk slik at han kan peke på hva som plager han, og deretter peke på et tall fra 0 - 10 som skal fortelle i hvor stor grad han plages. 

Vi har det bra og føler oss mye tryggere nå enn vi har gjort de siste to årene! :) 

Mammahjertet <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

altforpappa

altforpappa

28, Holmestrand

* Kontaktinformasjon: altforpappa@outlook.com. * Sparekonto: 1203.35.68493. * Vipps: 92085321. * Paypal: altforpappa@outlook.com * Facebook: https://www.facebook.com/altforpappa/ Selv det minste vil hjelpe i det største! <3

Kategorier

Arkiv

hits