Første steget!

God torsdagsmorgen alle sammen!

Her har det vært stille mens hverdagen har startet opp igjen. Barna er på plass på skolen og i barnehagen og forberedelsene til masterstudiet mitt er  så og si i boks. Jeg er vel så klar som jeg kan få blitt :)

MEN! Nå er altså første gjøremål strøket ut på listen jeg snakket om for en liten stund tilbake. Jeg har en liste over alt som må gjøres frem til behandling. Det første som måtte gjennomføres var tannlegen. Jeg husker virkelig ikke hvorfor, men jeg mener de må utelukke alt form for mulig infeksjon. Det er viktig at alt av tannlegebesøk og eventuelle operasjoner i forbindelse med tenner o.l er ferdig og mer eller mindre leget innen behandling. Joakim har en visdomstann som ligger vannrett nede i kjeven. Den må ut og vi har fått time til dette på mandag. Tanna merker han ikke der den ligger så han har ikke gjort noe med den tidligere, men for å være på den sikre siden må den ut.

 

Jeg har snakket mye om hvordan det er å stå på sidelinjen i alt dette oppstyret, men jeg tenkte jeg skulle skrive om hvordan dette er for Joakim. Jeg har prøvd å skrive dette innlegget en stund, men det er virkelig ikke lett. Joakim er ikke redd, nervøs eller urolig. Han gleder seg. Han gleder seg til å komme i gang, til å bli ferdig og til å (forhåpentligvis) starte et lettere liv. Jeg har gjentatte ganger prøvd å snakke med han om behandlingen, spurt om han sitter med spørsmål eller bekymringer. Han bare smiler og riser på hodet. Han gruer seg ikke. Han sier at uansett hva han må igjennom på sykehuset i Moskva, så vil det være verdt å bli MS-fri eller bare fri fra de verste symptomene som f.eks fatigue. 

Jeg kan vel tenke meg at jeg stresser nok for oss begge når det kommer til denne behandlingen og alt som må i orden før den tid. Det hadde vært ille om han hadde være likedan! Det er godt at han beholder roen så jeg kan samle meg litt jeg og.

Det vi har snakket en del om er hvordan vi skal planlegge dette i forhold til barn, jobb, skole og opphold. På grunn av Joakims hukommelse og taleproblemer er han litt usikker på hvordan det kommer til å gå i Russland hvor dette også foregår på et annet språk. Derfor skal vi prøve så godt det lar seg gjøre at jeg er med første uken og siste uken før hjemreise i håp om å få med meg mest mulig nødvendig informasjon hjem. Hittil har sykehuset vært helt fantastiske når det kommer til informasjon pr epost. Vi har fått detaljerte lister med hva som skjer, hva vi burde ha med og hvilke hoteller de anbefaler for oss pårørende. De møter oss på flyplassen og eskorterer oss til sykehuset hvor vi vil bli tatt imot og passet på fra dag 1. 

"Ingenting å grue seg til!" - Sier Joakim.. 

- Mammahjertet <3

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vipps: 92085321

Kontonummer: 1203.35.68493

Paypal: altforpappa@outlook.com 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

altforpappa

altforpappa

28, Holmestrand

* Kontaktinformasjon: altforpappa@outlook.com. * Sparekonto: 1203.35.68493. * Vipps: 92085321. * Paypal: altforpappa@outlook.com * Facebook: https://www.facebook.com/altforpappa/ Selv det minste vil hjelpe i det største! <3

Kategorier

Arkiv

hits