Hvorfor dra på ferie når vi sårt trenger pengene til noe annet?

I dag tikket denne kommentaren inn på bloggen:

"Hvis dere så sårt trenger penger til behandling, hvordan kan dere prioritere ferie av deres egen økonomi? Eller blir dere sponsa av donasjoner? (...)"

Da jeg skrev forrige innlegg lot jeg bevisst være å skrive om hvordan vi fikk råd til å dra på denne lille ferien. Det gjorde jeg av flere grunner;

1. Jeg tenkte at til tross for at vi sparer for harde livet, så fortjener også vi å leve i mellomtiden - selv om det vil koste oss noen få kroner ekstra. Vi er tross alt en familie med små barn og vil gjerne unne oss en liten ferie oppi alt styret som er rundt oss.

2. Jeg tenkte også at dette var en privatsak og at ingen hadde noe med hvor pengene kom fra. 

- Men jeg ser at dette kan se feil ut fra utsiden. Jeg forstår at når man er så åpne om livet sitt som vi er nå, til tross for at vi holder mye tilbake også! Så er faktumet at vi er avhengige av deres hjelp for å få Joakim frisk. Det er deres penger som hjelper oss på vei og dere har også en viss rett til å vite hvordan vi bruker våre penger. Derfor vil jeg starte med å si en ting først; og det skal være HELT KLART for alle; Alle pengene som doneres til oss RØRES IKKE. De er låst inne på en doneringskonto som vi ikke får tatt ut av før sykehuset i Moskva sender banken de serienumrene og detaljene som pengene skal settes inn på til deres bank i Russland. 

Når det er sagt så skal det også sies at vi unner oss heller ingenting i hverdagen. Vi klarer oss det med vi har, og vi er evige takknemlige for all hjelp vi får. Denne ferien her, altså turen til dyreparken og overnatting, var det min mor som betalte. Det eneste hun ønsket av oss var at vi hjalp til litt med matutgiftene. Og dette bør være greit!

Vi blir ikke sponset av noen. Vi reklamerer ikke for noen og vi får ingen penger fra andre hold enn dere som donerer til oss og det vi klarer å spare selv. 

Jeg prøver å ikke legge ut om livene til andre familiemedlemmer på denne bloggen. Jeg prøver å holde en viss kontroll på hva som blir lagt ut og hvordan det fremstår, men det er ikke alltid like lett. Det er vanskelig å vite hva dere som sitter på andre siden av skjermen tenker og hvordan dere tolker det jeg skriver. Jeg setter pris på at dere kommenterer når dere lurer på noe, og jeg skal svare så godt jeg kan, og 100% ærlig. 

Mamma har alltid vært og er en stor støttespiller for oss. Hun hjelper til med både økonomi, barnepass og andre nødvendigheter uten å blunke. Det at hun ville betale denne ferien for oss viser hvor stort hjerte hun har og hvor mye hun ønsket at vi også skal kunne få en liten "get away" i en hektisk hverdag. Både min mor og min lillebror på snart 10 år var med på denne turen og vi hadde det veldig fint, alle sammen. (For de som lurer er det altså mamma som sitter på min rygg!)

- Når dette er sagt, så kjenner jeg likevel at jeg vil sette ned foten litt for oss. Vi må få lov til å oppleve verden vi også, uten å bli uglesett. Det er helt klart at vi alltid vil finne de billigste løsningene og ALDRI prioritere noe som føles som unødvendig bruk av penger. Vi kan ikke sperre oss inne og bare vente til behandlingen er over før vi begynner å "leve" igjen. Etter behandlingene kan det gå LANG tid før vi får mulighet til å reise ut igjen. Vi må leve i isolasjon her hjemme og både jeg og barna (og besøkende) må ha munnbind når de kommer på besøk. Det er NÅ vi må kose oss, for etter behandlingen blir alt satt på vent. Det er så mange som har skrevet til oss om at vi må ikke sette hele livet på pause mens vi venter. Livet stopper ikke opp. Og de rådene akter vi å følge. - Men vi følger dem med sunn fornuft og sløser ikke i forsøket. 

Så, for å ha skrevet det, svart på hvitt; Vi har ikke brukt en krone på å finansiere denne ferien. Våre "feriepenger" har blitt satt rett inn på sparekontoen og der står de enda, urørt frem til behandling. 

- Mammahjertet. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vipps: 92085321

Kontonummer: 1203.35.68493

Paypal: altforpappa@outlook.com

2 kommentarer

Margrethe Wittusen

05.08.2016 kl.10:43

Godt sagt! Lykke til med innsamlingen og behandling når den tid kommer.

altforpappa

06.08.2016 kl.11:04

Margrethe Wittusen: Tusen takk! :D

Skriv en ny kommentar

altforpappa

altforpappa

28, Holmestrand

* Kontaktinformasjon: altforpappa@outlook.com. * Sparekonto: 1203.35.68493. * Vipps: 92085321. * Paypal: altforpappa@outlook.com * Facebook: https://www.facebook.com/altforpappa/ Selv det minste vil hjelpe i det største! <3

Kategorier

Arkiv

hits