Demonstransjon


 

Tidligere i år skrev jeg om en demonstrasjon i planlegging. Nå er den altså klar, med godkjennelse fra politiet, og vil foregå allerede i morgen kl 11 utenfor stortinget! "Ja til stamcelletransplantasjon mot MS" heter arrangementet og kan finnes her for mer informasjon: https://www.facebook.com/events/1774266026141105/

(Om dere ikke kommer inn via linken kan dere søke "Ja til stamcelletransplantasjon mot MS" og finne arrangementet via søkefeltet.

"Haukeland sykehus er det nasjonale kompetansesenteret for MS. De har fått i oppdrag fra Beslutningsforum å gjennomføre en forskningsstudie på effekten av stamcelletransplantasjon (HSCT) ved MS, men finansieringen er ennå ikke i havn.

I dag er det ca 11.000 norske pasienter med MS-diagnose, og hvert år øker antallet med 3-400 nye pasienter.

I Haukelands forskningsstudie vil ca 25 pasienter hvert år få tilbud om behandling. I mellomtiden velger flere pasienter å betale mellom 500-1,2 millioner kroner av egne midler for behandlingen i utlandet. Stamcellebehandling har vist gode resultater for MS-pasienter i ulike faser av sykdommen. I Sverige har de benyttet seg av denne type behandling siden 2004.

Vi mener kriteriene for å få stamcellebehandling i Norge er alt for snevre, og det går alt for sakte. Metoden bør kunne gavne langt flere enn de som pr i dag får tilbudet i Norge.

Dagens MS-medisin kan kun bremse sykdommen, mens stamcelletransplantasjon kan stoppe utviklingen for de aller fleste MS-pasienter. Behandlingen er også egnet for pasienter med andre autoimmune sykdommer, som CIDP, Sclerodermi, Lupus m.fl.

Møt opp utenfor Stortinget fredag den 3. juni 2016 mellom kl. 11.00-14.00 og vis din støtte til norske MS-pasienter og deres ønske om en sjanse til et bedre liv.

For de som kan, og ønsker, er dere hjertelig velkomne til å møte opp! :) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

altforpappa

altforpappa

28, Holmestrand

* Kontaktinformasjon: altforpappa@outlook.com. * Sparekonto: 1203.35.68493. * Vipps: 92085321. * Paypal: altforpappa@outlook.com * Facebook: https://www.facebook.com/altforpappa/ Selv det minste vil hjelpe i det største! <3

Kategorier

Arkiv

hits