Noen løper, andre må sitte.

Det er ikke alltid like lett å ha MS blant uvitenhet. Det er ikke slik at man går med et skilt rundt halsen hvor det står "Jeg har MS" slik at alle rundt deg forstår hvorfor du gjør som du gjør. Joakim er flink til å ikke tenke på hva andre synes eller tenker om han eller oss - en god egenskap, synes jeg. 

Det er dog ikke lenge siden vi var på turn med barna hvor Joakim er med Oliver på sin gruppe med småbarns-turnere. Dette er noe Oliver elsker. Å ha med pappaen sin på noe som bare er "deres". Oliver og pappa <3 

På turngruppen for småbarn er det en annerledes turn enn for Mie Helen som turner med de større. På Oliver sin gruppe er det mye frilek og grovmotoriske aktiviteter hvor forledrene løper etter eller vedsiden av. Denne dagen satt jeg på sidelinjen med Mie Helen. Formen til Joakim var ikke helt på topp. Han var sliten og kroppen var ikke der den helst skulle ha vært. Joakim velger å sette seg ned på gulvet å fortsette leken med Oliver derfra. ... Rundt dem løper foreldre og barn på bena med full energi og jeg tar meg selv i å tenke; Lurer de på hvorfor ikke Oliver og Joakim også løper rundt i gymsalen?

Det tok meg faktisk noen minutter med egne tanker før jeg slo meg til ro med at Joakim faktisk er tilstede. Han ligger ikke hjemme på sofaen til tross for en dårlig dag i dag. Han stiller opp, han blir med og holder seg tett på Oliver som elsker å ha pappaen sin i nærheten. Det er MER enn nok. Man trenger ikke løpe rundt for å ha en god opplevelse - det holder med at han er tilstede, for det er det ikke alle med MS som klarer.

Det er ikke lett å ha en usynlig sykdom. Det å være så syk som han er, men likevel se helt frisk ut på utsiden. I dagens samfunn blir man fort dømt for både latskap og andre negative ord om man ikke presterer slik andre ønsker. Det gikk opp for meg at det spiller ingen rolle hva andre tenker. JEG vet. HAN vet. Og barna våre vet; at pappa er her.

Og brått gikk jeg fra å være bekymret til å være stolt over å ha en mann som ikke gir seg. <3

 

 

Én kommentar

Marit

31.03.2016 kl.10:58

Det er så sant!! ❤❤

Skriv en ny kommentar

altforpappa

altforpappa

28, Holmestrand

* Kontaktinformasjon: altforpappa@outlook.com. * Sparekonto: 1203.35.68493. * Vipps: 92085321. * Paypal: altforpappa@outlook.com * Facebook: https://www.facebook.com/altforpappa/ Selv det minste vil hjelpe i det største! <3

Kategorier

Arkiv

hits