Museskritt, men likevel et skritt!

Beslutningsforumet sa i dag NEI til å tilby HSCT som behandling i Norge, men de så JA til å starte studie. Det er et museskritt, men dog et skritt! 

Les saken her:
http://www.dagensmedisin.no/artikler/2016/03/14/stamcelletransplantasjon-for-ms-pasienter/

Det er bra at Norge ser litt fremover, men likevel synes jeg det er synd at de begrenser behandlingen til 25 - 30 pasienter årlig. Om studien slår igjennom og vi, etter en ny vurdering, forhåpentligvis får ja til HSCT som behandling, så må de jo få fart på sakene! Ikke åpne ett sykehus med mulighet til behandling! Ett sykehus som kan behandle et fåtall pasienter i året - med skyhøye kriterier for å kunne bli frisk. Konsekvesene blir likevel at norske pasienter blir tvunget til å ta behandling i utlandet og betale selv.

Det er jo dette de vil unngå! Da må de jaggu åpne øynene litt videre! Jeg er glad for at vi beveger oss sakte fremover, men jeg er skuffet over trangsynte og trege beslutninger. Skynd dere langsomt??? 

Jeg kan også påpeke som en siste kommentar. Det er helt klart at jeg har et helt annet syn på etikk enn Vorland (eller det norske helsevesen)!! Jeg synes ikke det er etisk forsvarlig å kunne bestemme at brememedisiner som gir harde bivirkninger og ikke hjelper på MS sykdommen som en helhet er bedre, eller likestilt med HSCT som kan gjøre en MSpasient helt frisk. 

Jeg skal sende deg en ordbok, jeg, Vorland. 

- Frustrert kone!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

altforpappa

altforpappa

28, Holmestrand

* Kontaktinformasjon: altforpappa@outlook.com. * Sparekonto: 1203.35.68493. * Vipps: 92085321. * Paypal: altforpappa@outlook.com * Facebook: https://www.facebook.com/altforpappa/ Selv det minste vil hjelpe i det største! <3

Kategorier

Arkiv

hits