"Trå til for MS"

Hei alle sammen! 

MS er virkelig i søkelyset om dagen, og det er helt supert!!! Det er mange som sprer bevissthet om sykdommer og de forskjellige behandligsmetodene, men det er veldig få som nevner HSCT! Litt provoserende, samtidig som jeg forstår at Norge er tilbakeholdne på en behandligmetode de ikke har godkjent (enda). 

Nå er altså sykkelrittet "Trå til for MS" i anmars! Ta gjerne en titt innom dette lille intervjuet her;

http://www.tv2.no/v/1027504/

Det er ikke mange som vet det, men mor til Bjørn Dæhlie er blant mange som lider av MS og sitter i rullestol. Sykdommen kom sent i livet og tok kroppen fort! Han sier litt om det å stå på sidelinjen og se på og jeg føler nesten jeg kan se tristheten i ansiktet hans når han sier akkurat det - til tross for at han sier moren er glad og fornøyd. 

Vi har muligheten til å stoppe utviklingen av Joakims sykdom før det eventuelt kommer en rullestol inn i bildet. Den muligheten skal vi tviholde på! Vi er så takknemlige for å ha fått plass i Moskva. Selvom vi skriver om både redsel, og tvil en gang i blant, så er det i bunn og grunn ingenting som kan få oss til å ombestemme oss. Joakim er 100% sikker på at dette skal han gjennomføre og han har godt odds! RRMS (Joakim sin type MS) er den typen MS som HSCT behandlingen fungerer best på! I tillegg er han sterk i kroppen, fysisk, noe som er avgjørende for at han i det hele tatt kan ta behandlingen. De er veldig strenge på dette med kriterier for å kunne gjennomføre. Men vi er innafor - og der skal vi bli. 

Jeg både gruer og gleder meg til å dele denne prosessen med dere. Tenk den dagen jeg kan sitte her og skrive om bedring! Flere gode dager og starten på "et nytt liv". Vi forventer en litt tøff start. En stamcellebehandlig er tøff, så han vil nok være sliten den første tiden. - Men mange er kjapt tilbake i jobb, og kjenner bedring allerede etter 3 dager etter hjemkomst. Vi håper på det beste, men er forberedt på en tøff periode. Det skal bli godt å få startet :)  

- Mamsen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

altforpappa

altforpappa

28, Holmestrand

* Kontaktinformasjon: altforpappa@outlook.com. * Sparekonto: 1203.35.68493. * Vipps: 92085321. * Paypal: altforpappa@outlook.com * Facebook: https://www.facebook.com/altforpappa/ Selv det minste vil hjelpe i det største! <3

Kategorier

Arkiv

hits