MS - en arvelig sykdom

Det er ikke til å stikke under en stol at både Joakim og jeg er redde for at Oliver ha arvet "MS-genet". Vi har tatt alle forhåndsregler og skaffet det beste av det beste på forsikringer, passet på å holde oss oppdatert på forskning og mulige faktorer som kan utløse MS. Det som skremmer meg, er at det nå er bevis at MS kan utløses av en vaksine. En vaksine man får i skolens vaksineprogram, nemlig MMR-vaksinen for kusma, meslinger og røde hunder. Vi som er store tilhengere av å vaksinere barna våre har fulgt vaksinasjonsprogrammet til punkt og prikke hittil, men nå tviler vi. Vi er redde for at MMR vaksinen skal utløse MS hos Oliver siden det allerede ligger i hans familie. Tenk om vi velger å vaksinere, også går det dårlig.. - Jeg vet ikke om jeg klarer å forsvare valget da. Dette kan vi for lite om :( 

Dere kan lese saken her:

Torbjørn fikk MS av vaksine

 "Kiil Karlsens advokat, Helge Husebye Haug, mener det er viktig for folks vilje til å la seg vaksinere at de få som blir syke etter vaksinasjon får erstatning."

INGEN erstatning er stor nok til å kunne veie opp for det man må igjennom om man får MS. Hverken det å leve med sykdommen eller ta stamcellebehandling (som ikke kommer uten risiko!) er verdt å gamble på - i hvert fall ikke for en mulig sum med penger i tilfelle uhellet er ute. - Men så vet vi jo viktigheten av å vaksinere også. Det er ikke ønskelig at han skal få hverken kusma, meslinger eller røde hunder. Meslinger i seg selv kan være en dødelig sykdom selv om sjansen for at man får den er uhyre sjelden. Og grunnen til at meslinger er en sjelden sykdom er jo fordi vi vaksineres mot det. 

Det høres kanskje dumt ut, men om man setter det litt på spissen så blir valget MS eller meslinger (evt. kusma eller røde hunder)? Og i verste fall kan han likevel få MS uten å ta MMR vaksinen... 

Det er jo helt klart at vi i velger å vaksinere, og satser på det beste, men jeg håper så inderlig at vi har fått ny informasjon, eller ny forskning, på dette området innen Oliver starter i 7.klasse. 
Hele temaet er bare sårt. Det å måtte ta en slik avgjørelse. Det å i det hele tatt måtte tenke på at den lille vakre gutten kanskje må igjennom det samme som pappaen sin. 

Ikke ta sorgene på forskudd, tenker dere.. 

Nei, det skal vi ikke. Men det er neimen ikke lett å ikke tenke på det, heller! Man vil så gjerne være forberedt. Skåne barna så godt det lar seg gjøre for unødvendigheter som dette. Og i verste fall; om han får MS vil vi at alt skal være tilrettelagt - vi vil være forberedt. I den grad man kan forberede seg. 

 Lille hjerteknuseren <3
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

altforpappa

altforpappa

28, Holmestrand

* Kontaktinformasjon: altforpappa@outlook.com. * Sparekonto: 1203.35.68493. * Vipps: 92085321. * Paypal: altforpappa@outlook.com * Facebook: https://www.facebook.com/altforpappa/ Selv det minste vil hjelpe i det strste! <3

Kategorier

Arkiv

hits