Å føle MS på kroppen

Dette bildet sirkulerte på en MS gruppe på facebook for lenge siden. Jeg husker jeg lastet det ned på dataen for å minne meg selv på hvordan Joakim har det. Hver eneste dag. Man kan lett bli irritert når man ved dagens ende er sliten og man gjerne skulle gjort både husarbeid og andre gjøremål - og din bedre halvdel ligger på sofaen uten å røre en finger. Før irriterte dette meg grenseløst, men nå gjør det ikke det lenger. Den følelsen jeg sitter med når dagen er over er den samme følelsen Joakim føler på når han står opp. Da har ikke dagen hans startet enda.

 
"Om MS var synlig"

Det setter ting i perspektiv, gjør det ikke? Å våkne med smerter i alle muskler og ledd, allerede utslitt før dagen har startet. Jeg har snakket med mange MS-pasienter som sier at dette er en helt normalt hverdag, og at man lærer seg å leve med begrensningene. Man lærer seg små triks i hverdagen som gjør det lettere å komme seg igjennom, men det blir aldri en hverdag uten humper i veien. 

Jeg har flere ganger spurt Joakim om han gruer seg til HSCT, men han gjør ikke det. Han gleder seg til å komme igang. Og det skjønner jeg.
Jeg gruer meg. Jeg er redd. - Men det handler jo ikke om meg. Det er ikke jeg som våkner som dette hver dag. Jeg skjønner at han gleder seg til å våkne med en kropp som samarbeider, en kropp som klarer alt det han skulle ønske han kunne gjort. At det å sove faktisk hjelper på energinivået og trøttheten. - For nå hjelper det ikke. Det er som om han våkner nesten like sliten som da han la seg. 

Jeg gleder meg til den dagen vi sitter i Moskva og jeg kan skrive på denne bloggen om endringene som skjer. At prosessen er i gang.

Jeg gleder meg til dagen jeg kan skrive om bedring og tegn til mestring. 

Jeg gleder meg til mannen min blir frisk <3 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

altforpappa

altforpappa

28, Holmestrand

* Kontaktinformasjon: altforpappa@outlook.com. * Sparekonto: 1203.35.68493. * Vipps: 92085321. * Paypal: altforpappa@outlook.com * Facebook: https://www.facebook.com/altforpappa/ Selv det minste vil hjelpe i det største! <3

Kategorier

Arkiv

hits