Liten utblåsning.

En liten utblåsning fra  mammahjertet i familien!

Jeg blir litt frustrert når jeg ser kjente og ukjente kommentere at de aldri har hørt om HSCT for MS eller andre autoimmune sykdommer. Det sier litt om hvor LITE denne behandlingen fremmes! I Sverige likestilles stamcellebehandling nå med legemiddel ved MS - hvorfor følger vi ikke??? 

http://www.dagensmedisin.no/artikler/2016/02/03/likestiller-stamcellebehandling-med-legemiddel-ved-alvorlig-attakkvis-ms/ 

"Dette er ikke den samme anbefalingen som i Norge. I desember konkluderte Kunnskapssenteret med at såkalt hematopoetisk stamcellebehandling (HSCT) var for dårlig dokumentert for MS, og at godt kontrollerte studier mot annen behandling er nødvendig. "

For dårlig dokumentert? Baserer Norge seg kun på dokumentasjon begått av nordmenn? Evt. utenlandske forskere i Norge? I Moskva er det DOKUMENTERT effekt i 70-90% av behandlingstilfellene. Jeg vil si det er god dokumentasjon. I Sverige er tallene nesten like! Der er det dokumentert at 68% av behandlingsgruppen er blitt helt symptomfrie. Det er såpass godt dokumentert at HSCT nå blir stilt på lik linje med enkelte MS-medisiner. 

http://www.ms.no/nyheter/svensk-nevrolog-til-ms-rapporten-hsct-kan-kurere-ms


Selv økonomisk er det gunstig å tilby HSCT. Joakim sine medisiner koster hele 12.000 for en periode. En periode varer ca 3 måneder, så i året vil det si at kun hans medisiner koster 48.000 kroner. Det er for EN person. I året. Man kan gange 48.000 med antall år han lever - også gange dette på antall mennesker som går på MS medisiner... Si Joakim lever til han er 87... Det er 2.880.000 kroner. Da ble brått 500.000 kroner "småpenger". 

Jeg er glad Norge er forsiktige og satser på sikkerhet og god dokumentasjon, men i dette tilfellet har vi vært TREGE! Ikke forsiktige! Det er frustrerende...2 kommentarer

JR

10.02.2016 kl.15:25

For ikke å nevne kostnader dersom han etter hvert skulle trenge ytterligere hjelp, hva det koster samfunnet at han ikke er i arbeid eller evt omskolering mm..! Enig med deg!

altforpappa

10.02.2016 kl.20:58

JR: Helt riktig! Det er så frustrerende!!

Skriv en ny kommentar

altforpappa

altforpappa

28, Holmestrand

* Kontaktinformasjon: altforpappa@outlook.com. * Sparekonto: 1203.35.68493. * Vipps: 92085321. * Paypal: altforpappa@outlook.com * Facebook: https://www.facebook.com/altforpappa/ Selv det minste vil hjelpe i det største! <3

Kategorier

Arkiv

hits