Stamcelletransplantasjon (HSCT)

Noen av dere har spurt meg hvordan en stamcelletransplantasjon foregår.

Behandlingen tar ca 4-5 uker, hvor 1 av ukene er under total isolasjon. 

"Behandlingen har en markant effekt ved attakkvis MS. Behandlingen består i at man først tvinger stamceller fra beinmargen ut i blodbanen der de «høstes».

Så fjernes stamcellene fra blodet  ved en form for dialyse. Cellene fryses ned  og gis tilbake til pasienten etter en kraftig immundempende behandling med forskjellige former for cellgift som slår ut immunsystemet.

I de påfølgende uker danner stamcellene et nytt immunsystem, forhåpentligvis uten den «programmeringsfeilen» som det gamle systemet hadde."

(Hentet fra MS forbundets hjemmeside: http://www.ms.no/fakta-om-ms/behandling/medisinsk-behandling

Dette er hovedtrekkene i prosessen. For oss, som skal til Moskva, blir det et par turer dit FØR selve behandlingen. Joakim må gå igjennom en del tester først, slik at legene er sikre på at kroppen hans tåler behandlingen. 

Dette er hva vi har fått tilgang til av litt mer detaljert informasjon;

Vi starter med 4 dager med mobilisering av stamceller ved hjelp av injeksjoner på kveldstid. Deretter 1-2 dager der stamcellene høstes.

Videre med 4 dager lavdose cellegift (non-myeloblative) så 1 dags pause, 1 dag for transplantasjon hvor stamcellene tilbakeføres til kroppen,  7 - 12 dager isolasjon  og til slutt en uke på sykehuset til observasjon og dosering av nødvendige medisiner den første tiden.

 

Alt er veldig individuelt avhengig av hvordan man reagerer på behandlingen, men det er ca slik det hele vil gå for seg.  Vi håper at jeg kan være med (minst) første og siste uke av behandlingen.  <3 

 

Håper dette var å forstå seg på, så godt det lar seg gjøre! Jeg må innrømme at jeg vet ikke stort mer selv, annet enn at man bare må kaste seg ut i det. Jeg gruer meg litt til denne tiden, selv om det er lenge til, men Joakim gleder seg til å komme i gang. Vi har fått beskjed om at det kan hende vi kommer fremover i køen om andre trekker seg, noe som skjer ganske ofte. Det er slik at en del pasienter søker stamcellebehandling flere steder, og derfor står i kø flere steder. Når de da får et tidspunkt, velger de det nærmeste og sier opp plassen de har på de andre behandlingsstedene. 

 

Til slutt vil jeg bare hyyyyle ut at det har kommet inn hele  44.008 kroner!!! <3 Dere er helt fantastiske! Tusen takk for at dere deler og hjelper oss fremover! <3

Et hjerte fra oss til dere alle! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

altforpappa

altforpappa

28, Holmestrand

* Kontaktinformasjon: altforpappa@outlook.com. * Sparekonto: 1203.35.68493. * Vipps: 92085321. * Paypal: altforpappa@outlook.com * Facebook: https://www.facebook.com/altforpappa/ Selv det minste vil hjelpe i det største! <3

Kategorier

Arkiv

hits